Waar zit het lichtknopje?

Aan de hand van liedjes en anekdotes vertelde ik in de Eenakter ‘Waar zit hier het lichtknopje?’ het verhaal over de periode dat mijn vrouw leed aan dementie. Het was een levendige voorstelling, waarin ik de toehoorders meenam in een achtbaan van emoties: het ongeloof, de frustraties, de ongemakkelijke momenten, de liefde, het -vaak tevergeefs- blijven zoeken naar contact in de laatste fase van de ziekte en uiteindelijk de acceptatie van het onvermijdelijke.

Deze Eenakter heb ik zo’n 120 opgevoerd, alleen of samen met Frank Jenniskens, die mij op zijn violen begeleidde. De Eenakter was een herkenning voor velen, die met deze ziekte te maken hebben. Vaak zit men met de handen in het haar en weet niet goed om te gaan met de situatie. De Eenakter was ‘dichtbij’ en nodigde uit ervaringen met elkaar te delen.
Na afloop van de Eenakter ging ik dan ook in gesprek met de aanwezigen. Dat leverde elke keer weer bijzondere momenten op!

De liedjes die bij deze Eenakter horen zijn te beluisteren op deze website. Klik hier.