Eenakter Onderweg

De Eenakter ‘Onderweg’ gaat over rouwverwerking. Ik schreef deze voorstelling aan de hand van mijn eigen ervaringen: de laatste fase van het leven van mijn vrouw, haar overlijden, het gemis, tegenstrijdige gevoelens (verdriet en opluchting) en hoe ik gaandeweg het leven weer oppakte. De Eenakter bestaat uit liedjes en korte verhalen en duurt circa 60 minuten.

Inhoud: Het begint op het moment van het condoleren, direct na de afscheidsceremonie. De tegenzin om handen te schudden, de leegheid, het gemis. De troost van de warme woorden van vrienden en kennissen en daarna de stilte van het huis. De tweede helft van de Eenakter speelt een jaar verder. De belangrijke dagen, zoals verjaardagen, trouwdag, sterfdag, Kerst en Oud & Nieuw, zijn allemaal langsgekomen. Tijd om op te ruimen en letterlijk ruimte te maken voor nieuwe dingen, maar er zijn ook nog onafgemaakte zaken uit het verleden…
De Eenakter eindigt met het koesteren van de liefde en de mooie herinneringen, die kracht geven om het leven weer op te pakken en dromen te volgen.

Deze Eenakter doe ik samen met Frank Jenniskens die naast viool ook fluit, percussie en accordeon speelt. De liedjes zijn op deze website te beluisteren. Klik hier.

Doelgroep: (1) mensen die rouwen en (2) vrijwilligers die met de dood en rouwen te maken krijgen (bijvoorbeeld vrijwilligers van een Hospice).

Info: Voor meer informatie of het boeken van een voorstelling graag contact opnemen.