Reacties

Reactie Agnes en Henriette n.a.v. optreden in Alzheimer Café den Helder
‘Wij willen je bedanken voor je indrukwekkende voorstelling. Vanuit je eigen ervaring voelde het oprecht en vanuit je ziel gezongen en voorgedragen. Voor ons kwam het emotioneel binnen, temeer omdat wij zelf te maken hebben met een partner die wij ondersteunen in deze fase van dementie-alzheimer. Jij zong de liedjes zo mooi en sprekend dat het nog dagen stil is in ons. Dank je wel dit je dit met ons en anderen wilt delen. Een mooie bijdrage aan het maatschappelijk-sociaal welzijn.’

Reactie Janny van Eunen, Alzheimer Café Amstelveen
‘Ernst, wat een bijzondere avond was het. Ikzelf was geroerd door je verhaal, je muziek èn je levensenergie. Mede in het tweede deel van de avond, n.a.v. verschillende vragen vanuit de zaal, zag ik wat van de weg die jij, je zoon en dochter gegaan zijn.
De dagen erna sprak ik verschillende mensen die die avond aanwezig waren en vernam hun beleving: herkenbaar, het raakte hun verdriet/angst. “Wat mooi z’n liedjes, daar ligt zoveel liefde/erbarmen”. Iemand vertelde dat zij bij thuiskomst haar dementerende man in de armen had genomen en dat ze samen een liedje van jou hadden gezongen…! Ze ging op internet de rest opzoeken. Dat heb jij allemaal teweeg gebracht!’

Reactie Simone, dochter van een dementerde vrouw
“Wat was het indrukwekkend afgelopen donderdag in het Alzheimer café! Ik had dat niet verwacht. Het heeft zoveel in me los gemaakt en ik raak er niet over uitgepraat. Ik heb het ook aan de zus van mijn moeder verteld en we gaan nu samen naar jouw optreden wanneer je in Uithoorn bent. Ik zal je liedjes vaak lezen als ik het even niet zie zitten. Het geeft me kracht om met mijn moeder deze moeilijke jaren door te komen. Bedankt!”

Reacties op optreden tijdens Symposium Palliatieve Zorg bij dementie
69 beoordelingen; gemiddeld: 4,8 op schaal van 1-5 (5 is de hoogste score). (Lees alle reacties)

Reactie Marijke verbeek, Alzheimer Cafe Schagen
“Nogmaals hartelijk dank voor de bijzondere avond in het Alzheimercafé in Schagen. Hier zal nog lang over nagepraat worden. Ik wens jou alle geluk en ik hoop dat nog heel veel mensen mogen genieten van je prachtige voorstelling. Zodat zij zichzelf er in kunnen herkennen en van je mogen horen hoe je met je eigen gevoelens om kan en mag gaan.”

Reactie Henk Meulink, Geestelijk verzorger Cordaan
Ik wil je hartelijk danken voor je bijdrage aan het symposium  ‘Aandachtige zorg in een snelle organisatie’  van afgelopen donderdag. Ik vind het heel bijzonder hoe je op een bepaalde manier nuchter je ervaringen vertelt en je liederen hebt verwerkt. Juist daardoor raakt het mensen en geeft het de mogelijkheid om het met persoonlijke ervaringen te verbinden. Het is een fantastische manier waarop je de beleving weergeeft.”

Jet van der Meer, Cordaan
“….. zo genoten van je verhaal, je mooie liedjes ….ik was tot tranen toe geroerd…..Mijn gedachten flitsten all kanten op…… Acceptatie , verlies, angst , alles spookte even door mijn hoofd….. dank voor je boeiende eenakter en je prachtige liedjes …omdat het zo oprecht vanuit het hart werd gebracht.” (lees hele reactie)

Greetje Versteeg, Vivium Zorggroep
“Donderdag 28 februari 2013 was Ernst Buning een van onze gasten bij het symposium ‘Thuis’ in de ouderenzorg. Ernst wist op zeer ontroerende wijze zijn levensverhaal en dat van zijn vrouw te vertellen. Hoe zij, ieder op hun eigen wijze, met het ziektebeeld van zijn vrouw Ann moesten zien om te gaan. Het is bijzonder dat Ernst zijn verhaal met ons wilde delen. Samen met zijn gitaar (en dus toch alleen) op het podium. Maar oh, wat straalde er een kracht vanaf. Het was muisstil in de zaal. Ernst, dank je wel!”

Minca van Kuijeren, Alzheimer Café Bunschoten-Spakenburg
“Doodstil was het in het Alzheimer Café, waar alle gasten aandachtig  luisterden naar Ernst Buning …    ” “… Het verhaal waarin de onmacht, het verdriet, maar ook het schuldgevoel naar voren kwamen, maakte een grote indruk op het publiek en riep veel herkenning op…” (Lees gehele reactie)

Liesbeth Rijk, Alzheimer Café op Texel:
“… indrukwekkend, ontroerend en herkenbaar. De zelfgeschreven songs die hij brengt komen recht uit het hart, zodat je bij vlagen met een brok in je keel zit. Buning is ook een aansprekende verteller…….. Conclusie: zonder meer een voorstelling die voor 100% thuis hoort in de Alzheimer Café’s!” (lees gehele reactie)

Toekomstige medewerkers Herbergier Oldeberkoop:
‘Om stil van te worden’, ‘Ontroerend’, ‘Mooie muziek en teksten, die elkaar prachtig aanvullen’, ‘Fijn, dat we met elkaar in gesprek konden gaan’, ‘Zet je het ook op papier? Wil je daar niet te lang mee wachten?’, ‘Vol bewondering geluisterd’, ‘Eerlijk en puur’, ‘Het moet eerst allemaal even zakken’!  (lees gehele reactie)

Lidwien Kroon, DAZ:
“…..Muziek en tekst vullen elkaar prachtig aan.  Door deze wijze van vertolken geven jullie een inzicht dat bij de mensen binnenkomt en hun hart raakt. …” (lees gehele reactie)

Marie-Josée Andringa-Zalmann, specialist ouderengeneeskunde:
“….ontroerd en vol bewondering gekeken en geluisterd naar de geschilderde geschiedenis van Ann en Ernst. Na afloop was het “stil in mij”…..” (lees gehele reactie)

Bart Niek van de Zedde, Geestelijke Verzorger, Cordaan en PuurZuid:
“…In zijn eenakter neemt Ernst Buning je op een eerlijke en pure manier mee in zijn wereld. Eerlijk en gewoon zoals hij is. Hij weet zaken op een rake edoch mooie, en ook ontroerende manier, in gesproken en gezongen woorden te vatten…” (lees gehele reactie)

Debbie Coenraats, trainer Cordaan Academie:
“…En of woorden niet genoeg zijn, pakt Ernst zijn gitaar en zingt een prachtig lied, waarin zijn gevoel en dat van vele machteloze familieleden zo mooi verwoord wordt, dat de ontroering van alle gezichten af te lezen is…” (lees gehele reactie)

Wim Rueter, kwaliteitsmedewerker Cordaan:
“……de fase voorafgaand aan een opname werd mooi door je verwoord ………..Mijn complimenten voor je presentatie en openheid.”

Margreet Zetsma , docent ROC Alkmaar:
“… Ik vond m.n. de liedjes heel mooi er tussendoor. De dames waren erg onder de indruk zoals je wel gemerkt zult hebben. …” (lees gehele reactie)