Reacties

Leo Willemse schreef in zijn blog voor de Openbare Bibliotheek Amsterdam het volgende:
‘……..Mijn koorvriend Ernst Buning schreef op zijn website verhalen over zijn leven na het overlijden van zijn echtgenote Ann. Zij leed aan een vroege vorm van dementie. Hij verzamelde de verhalen in een boek: Lichtbundel, inspiratie voor mantelzorgers. Ik geef onmiddellijk toe: als ik Ernst niet kende, ik zou het niet lezen. Iedere avond las ik wat columns. Ik vond ze persoonlijk, wijs, lief en eerlijk. En: prima geschreven, zonder opsmuk en goed over nagedacht. Als ik dat niet vond, zou ik niet over zijn boek schrijven. Ernst neemt ons mee op zijn reis door het leven met en zonder Ann, vol herinneringen, ontmoetingen met lotgenoten en lijders aan dementie. Het zijn milde overwegingen, vol zelfreflectie…….. Zowel Ernst Buning als Luuk Gruwez zijn er op uit vooral eerlijk weer te geven hoe zij hun geliefden meemaakten in hun mooie en slechte tijden, en hoe zij dat ervaren. Buning doet dat om anderen te laten zien dat er uiteindelijk toch hoop is, omdat hij in elk verhaal op zoek gaat naar iets positiefs. Vandaar Lichtbundel……..’

Hier een greep uit andere reacties:

  • Henk: Heel veel dank voor je gevoelige, ingetogen, rake  columns. Net zoals je voorstelling met je liedjes ´raken´ ze…
  • Ineke: Dank voor alle mooie columns! Het was bijzonder om zo een beetje mee te mogen kijken in jouw wereld. Ik denk dat je er veel mensen mee hebt gesteund.
  • Frank: Ontroerend!
  • Josien: Ik ben partner van een Alzheimer patiënt, Ernst je schrijft zo mooi, het is zo waar dat je vanuit jezelf beoordeelt hoe iets is of overkomt. Maar een mens met het ziektebeeld Alzheimer en/of Dementie beoordeelt dit niet, maar ervaart het slechts….
  • Corine: Mooi hoe je zo herkenbaar beschrijft dat het leven soms zwaar voelt. Alleen al door te accepteren dat het zo is, komen er vanzelf dingen en mensen naar je toe die het leven weer de moeite waard maken!
  • Mariette: Wat een ontroerend verhaal!
  • Hellen: Erg mooi Ernst! Bijna tastbaar.

reacties kan je sturen naar: ec.buning@quicknet.nl