Mijn muziek

Van jongs af aan is muziek is voor mij belangrijk geweest: plaatjes draaien, in een schoolbandje spelen en als student met de gitaar liftend door Europa. Met de drukte van kinderen, huwelijk en werk verwaterde dat, totdat mijn vrouw Ann ziek werd (dementie) en ‘praten’ niet meer werkte. De gitaar werd afgestoft en de klep van de piano stond weer open. Muziek was een mooie manier om met Ann verbinding te maken. Ze waardeerde de liedjes, had verzoeknummers, klapte als ze iets mooi vond en zong hier en daar mee. In die periode ben ik ook liedjes gaan schrijven. 

In 2011 heb ik tien van mijn Engelstalige liedjes opgenomen in een studio in Utrecht. Dit resulteerde in de CD ´Evening Shadows´. De CD werd geproduceerd door mijn zoon Maarten Buning en zijn collega Thomas Delfgaauw.  Op de website ernstbuning.com kan je de liedjes beluisteren. De CD ‘Evening Shadows’ is te bestellen via Amazon.com of  I-tunes of te beluisteren met Spotify.

Toen ik de Eenakter ‘Waar is hier het lichtknopje?’ ontwikkelde, bleek dat Engelstalige liedjes niet zouden werken. Ik begon in het Nederlands. Dat was even wennen, maar het werkte wel. Het is tenslotte mijn moedertaal. Inmiddels zijn er 5 Nederlandstalige liedjes. Het betreft:

  • Hou me vast
  • Kus me
  • Soms gaat dat zo
  • Heb me lief zoals ik ben
  • Zomaar een zomerse dag

Van deze liedjes zijn in 2013 opnamen gemaakt, waarbij ik muzikaal begeleid werd door Frank Jenniskens (viool). Deze opnamen zijn op de CD ‘Avondschaduwen‘ verschenen. Meer informatie.

voorkant cd